Doula in Utrecht

Ietske Bierema
Ietske Bierema

Doula begeleiding Utrecht & omgeving

Sinds 2022 ben ik actief als doula in Utrecht en omgeving(max 30 minuten). Vanwege mijn eigen zwangerschap ben ik vanaf zomer 2024 weer beschikbaar.

Tot maart 2024 ben ik beschikbaar voor individuele coaching sessies. Voor meer informatie bel 0613900380 of mail studiovbac@gmail.com

Ervaringen

Wat zijn wij ontzettend blij dat Ietske ons heeft begeleid in de aanloop naar, en tijdens de geboorte van onze dochter. Ze was een rustpunt tijdens de bevalling, zorgde dat we de juiste vragen stelden en vatte het plan steeds samen zodat wij de juiste keuzes konden maken. Ietske is en blijft voor ons een onderdeel van een ontzettend mooie, bijzondere ervaring en herinnering.

Lieke (doula client 2023)

In aflevering 23 van de Studio VBAC podcast deelt Isabelle haar VBAC journey waarin haar, en haar partner, als doula heb ondersteund.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een doula traject eruit?

Leuk dat je overweegt om een doula bij je bevalling te vragen. Mocht je denken dat we een klik hebben, beginnen we eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als je/jullie daarna besluiten om mij als doula in te huren dan plannen wij twee verdiepende gesprekken. Ik ben daarnaast telefonisch bereikbaar voor vragen en vanaf 38 weken sta ik 24/7 on-call. Als de bevalling is begonnen stuur je een berichtje en wanneer je het gevoel hebt dat je mijn ondersteuning kan gebruiken dan bel je en kom ik zo snel mogelijk. Ik blijf dan tot ongeveer twee uur nadat de baby is geboren. Na de bevalling kom ik een keer langs tijdens de kraamweek en we sluiten het traject af rond 6 weken postpartum.

Details

Maak je foto’s of video’s van de bevalling?

Als jij dat wil, absoluut! Het belangrijkste blijft echter de mentale en fysieke ondersteuning dus fotografie speelt een secundaire rol.

Wat zijn de kosten voor een doula ondersteuning?

Voor de ondersteuning tijdens je zwangerschap, bevalling en postpartum periode vraag ik een vergoeding van 1250,-. De ondersteuning is inclusief toegang tot de online zwangerschapscursus (twv. 234,-), foto’s en videos van de bevalling (in overleg) en een geschreven verslag van de bevalling.

Een goede voorbereiding geeft je vertrouwen in je keuzes en vergroot je kans op een bevalling waar jij de regie behoudt

Meer over studio VBAC

Ietske Bierema
Coach & doula

06 13900380
studiovbac@gmail.com