7. Gynaecoloog Koen Deurloo | Gentle & Moeder Geassisteerde Keizersnede

In gesprek met Gynaecoloog Koen Deurloo over de Gentle Keizersnede en de Moeder Geassisteerde Keizersnede

Wat maakt een goede zorgverlener? Als je het mij vraagt: als diegene echt naar de patiënt luistert EN daar ook echt iets mee doet. Dat is precies hoe Gynaecoloog Koen Deurloo inmiddels in Utrecht (en omstreken) bekend is geworden als mister Gentle Sectio en inmiddels is ook de moeder geassisteerde keizersnede aan zijn en zijn teams kennis toegevoegd. 

Toen Dr. Deurloo net was afgestudeerd bestond de optie nog niet om in Nederland een gentle keizersnede te krijgen maar in de gesprekken die hij had met ouders over de komende (geplande) keizersnede kwam het onderwerp wel regelmatig naar boven.

Hij ging er met zijn team mee aan de slag en zo’n 10 jaar geleden vond de eerste natuurlijke keizersnede (ook bekend als de gentle sectio) plaats. 

, , , , ,

Ietske Bierema

Door Ietske Bierema

Oprichter en host van studio VBAC.

Geef een reactie