9. Gynaecoloog Jan Veerbeek | VBAC protocol en zorgvragen buiten de richtlijnen

Een gesprek met Gynaecoloog Jan Veerbeek over het VBAC protocol en zorgvragen buiten de richtlijnen

In deze aflevering van studio VBAC heb ik Gynaecoloog Jan Veerbeek van het Diakonessenhuis in Utrecht te gast en of je nou een VBAC/CBAC wens hebt of niet, ik kan het iedereen aanraden te luisteren naar zijn visie over het bieden van goede zorg. Dit gesprek is opgenomen tijdens mijn zwangerschap en ik nodigde Dr. Veerbeek uit omdat ik het consult dat ik toentertijd met hem had als ontzettend positief had ervaren.

Jan Veerbeek Gynaecoloog bij het Diakonessenhuis in Utrecht

We bespreken het VBAC protocol en de kans op een ruptuur maar ook hoe hij met wensen buiten die richtlijnen omgaat en hoe hij denkt dat het komt dat dokters hier verschillend mee om gaan.

Dr. Veerbeek eindigt met zijn advies aan zwangeren om hun kans op een goede geboorte ervaring te vergroten en dat is onder andere zorgen dat je een goede klik hebt met je zorgverlener. Mijn toevoeging is nu ook, weet dat je kan kiezen. Als je geen goed gevoel hebt over je gynaecoloog of verloskundige, ga dan op zoek naar iemand die wél bij je past. Deze persoon heeft een grote invloed op je zwangerschap en bevalling en dat jij je op je gemak voelt hij diegene is enorm veel waard.

, , ,

Ietske Bierema

Door Ietske Bierema

Oprichter en host van studio VBAC.

2 reacties

  1. Hallo, ik luister net de podcast. En de vrijheid die hier benoemd wordt heb ik totaal niet ervaren in mijn zoektocht naar een ziekenhuis om te bevallen na een keizersnede! Verschrikkelijk hoe artsen willen bepalen en de zwangerschap daarmee beïnvloeden.

    1. Hi Sabrina, Helaas is de insteek van dr. Veerbeek inderdaad niet representatief voor veel andere gynaecologen erin staan. Je bewust zijn van de invloed die je zorgverlener op je zwangerschap en bevalling heeft en tijdens de zwangerschap zorgen dat jullie op een lijn zitten kan echt een enorm verschil maken. Ik kan het ook echt aanraden om als onderdeel van de voorbereiding op je VBAC te praten met verschillende zorgverleners zodat je tijdens de bevalling een team om je heen hebt die je kent en vertrouwt.

Geef een reactie