11. Elisanne | Positief CBAC ervaringsverhaal

De wens was een VBAC maar desondanks bevalt Elisanne met een gevoel van regie, in contact met zichzelf en haar dochter en met een enorme dosis liefde via een keizersnede van Flore.

Elisanne is de eerste gast die voor een tweede keer terugkomt in de podcast om over een nieuwe bevalervaring te vertellen. Ze deelt in aflevering twee van De Verwachting de geboorte van Abel die uiteindelijk met een spoedkeizersnede ter wereld komt en neemt ons in deze aflevering van studio VBAC mee in het geboorteverhaal van dochter Flore.

Elisanne kijkt terug op een hele fijne zwangerschap en bevalling. De keuze tussen een geplande keizersnede of een vaginale bevalling valt op deze tweede optie, vooral vanwege de grote kans op een makkelijker herstel maar hoewel de weeen vlak voor de uitgerekende datum vanzelf beginnen loopt het toch anders en bevalt Elisanne met een gevoel van regie, in contact met zichzelf en haar dochter en met een enorme dosis liefde via een keizersnede van Flore.

We hebben het verder ook over bekkenpijn, partnerverlof en het verschil tussen een eerste en een tweede kindje krijgen.

, , ,

Ietske Bierema

Door Ietske Bierema

Oprichter en host van studio VBAC.

Geef een reactie