14. Kyra | Stuit, ongeplande keizersnede | VBAC na inleiding

Al voor de keizersnede plaatsvond wist Marissa dat ze een volgend kindje vaginaal wilde bewaren. Haar eigen moeder was ook eerst met een keizersnede bevallen en later twee keer vaginaal. De wens voor een VBAC voelde dan ook vanzelfsprekend. 

Het verhaal van Kyra toont maar weer aan hoe enorm belangrijk het is dat je een fijn bevalteam om je heen hebt en deze aflevering van studio VBAC is bijna een ode aan het team van OLVG west geworden, zo fijn vond Kyra de zorg daar. Kyra vertelt over haar eerste bevalervaring, een stuitbevalling die een keizersnede werd en over haar tweede bevalling een VBAC na een inleiding vanwege sterke vermoedens over de grootte van haar kindje. Haar dochter behoorde inderdaad tot de 3% kleinste babies maar bleek gelukkig gewoon klein maar fijn te zijn.

, , , , ,
Ietske Bierema

Door Ietske Bierema

Oprichter en host van studio VBAC.

Geef een reactie