21. Irene | Moeder geassisteerde keizersnede (MAC) na ongeplande keizersnede

Ervaringsverhaal Moeder Geassisteerde Keizersnede (MAC)

De keuze voor een vaginale bevalling na haar keizersnede (VBAC) of een geplande (mogelijk zelfs moeder geassisteerde) keizersnede (MAC/ERCS) was niet gemakkelijk voor Irene. Ze deed veel onderzoek, sprak met zorgverleners en maakte een plan dat voor haar goed voelde. Met 40.3 weken zwangerschap stond een MAC gepland, maar als haar jongste zoon eerder zou komen, was ze klaar om een VBAC aan te gaan.

In deze aflevering van de podcast vertelt Irene over haar twee buikgeboortes en hoe empowering het kan zijn om je goed voor te bereiden op de geboorte van je kind.

De Moeder Geassisteerde Keizersnede van Irene vond plaats in het Diakonessenhuis in Utrecht.

Beluister de aflevering via Apple Podcasts, Soundcloud of Spotify. Wil je meer ervaringsverhalen of expert interviews over de VBAC of de HBAC horen? Je vindt alle afleveringen van de studio VBAC podcast hier.

, , , , , , , ,

Ietske Bierema

Door Ietske Bierema

Oprichter en host van studio VBAC.

Geef een reactie